Barrio Arroyo

Esteu aquí

Barrio Arroyo es troba entre Sant Joan i Roma, a poc més d'un quilòmetre de Sant Antoni, de la que li separa el Riu Magre

HISTÒRIA

Barrio Arroyo està situat entre Sant Joan i a Roma, poc més d'un quilòmetre de Sant Antoni, que el separa del riu Magro. Origen va del barri Brook, com la de la majoria dels pobles de la Vega, està vinculat a una casa d'obra que va pertànyer al seu dia a la mateixa família Brook de Peralta, del qual va prendre el nom.

A mitjan segle XIX tenia amb un centenar d'habitants que ocupava una trenta d'habitatges, més o menys alineades seguint l'antiga carretera de Utiel al pantalà, avui carrer de Sant Vicent i carrer Nord. Entre 1870 i 1940 que es duplica el nombre de cases, organitzar és en un carrer principal que separa els carrers de Sant Vicenç i nord i que va arribar a trucar perpendicular l'extensió és carrer de la Rambla, per ser que el seu origen. La resta de les cases del poble s'organitzen al voltant d'aquests carrers principals, formant una invertida creu.

ACTIVITAT ECONÒMICA

La principal i quasi única activitat econòmica de la població és l'agricultura, principalment el cultiu de la vinya. La cooperativa agrícola de l'infant Jesús (Tel. 96 232 00 93, pàgina web http:// www.canjba.com) va ser fundada el 1964. Després de successives ampliacions, actualment té capacitat de 3.780.000 litres i un total de 81 membres.

ENTORN NATURAL I CULTURAL

A la part superior del poble del parc de la consist, compleix un taules de pedra amb unes graelles per a barbacoes. A més hi ha un petit camp de futbol per a nens. Una mica de la vila són els llocs de la Pineda, o la font de la teula, on es barregen les vinyes amb ple amb romaní i les Rambles abruptes avui sec matollars, però amb les pistes que han servit per avingudes del llit d'aigua. És tradicional anar a aquests llocs, el dilluns de Pasqua a menjar la mona.

Al Centre de la ciutat es troba el monument a la pesseta on podem veure una col·lecció de monedes de una Pesseta, així com dues pedres que estan gravats els noms dels països que es va unir a l'euro. Aquest monument és acompanyat d'un subministrament de 6 avions.

FESTES

Festes de l'infant Jesus

Cada dos anys i coincidint amb els anys senars, celebrar les festes dedicades al patró del poble, l'infant Jesús (parells edat festes se celebren a la Vila veïna de Calderón).

Comencen el dissabte, amb la col. lecció de romero i fer els arcs amb romaní recollida, que són dos i són instal·lats en el centre del poble i l'altre davant de l'antiga escola. Va la banda diumenge de resurrecció, a l'Alba, els nuvis juntament amb ell van música pel poble de San Juan a recollir a l'infant Jesús i després anar-los carrers de la vila amb l'ambient festiu de la mateixa música, baixa dipositat l'arc de romero instal·lat al centre del poble. Després de celebrar una missa, veïns acompanyaran l'infant pelegrinatge de Jesus a la casa de la Manchuela, on espera que la mare de Déu i és la reunió. Com va portar en processó a la Verge i el nen a l'església de Sant Joan.

L'última setmana de juliol es va celebrar les festes de verolat, que busca divertir i entretenir a tots els vilatans i visitants. 

Compartix-ho

Site developed with Drupal