Cava

Esteu aquí

Requena, únic terme municipal autoritzat per la D.O Cava a la Comunitat Valenciana, elabora caves blancs i rosats d'una excel·lent qualitat."

El terme municipal de Requena, inclòs dins de la D.O. Cava, és l'únic que pot elaborar este producte a la Comunitat Valenciana.

Elaborats a partir de les varietats Macabeu, Pinot Noir, Chardonay i Xarello, solen tindre un color groc pallós amb tons daurats, bambolla fina molt integrada, aroma potent, punt floral, net, amb un sabor fresc, suau i equilibrat. Així mateix, Requena produïx un dels pocs caves rosats nivell nacional.

Són caves obtinguts pel mètode tradicional d'entre 10´5º i 11´50 º d'alcohol. Obtingut el vi base, solen portar una criança en botella de 10 a 36 mesos, depenent el tipus, reposant en posició horitzontal a temperatura constant de 14º C a 16º C, per a poder realitzar-li una nova fermentació en què s'acumulen els rents al llarg de la botella. Han de servir-se entre 6ºC a 8ºC.

TIPUS DE CAVA

Els caves es classifiquen segons el seu contingut en sucres, des del Brut Nature al dolç.  La diversitata és àmplia, en funció dels sucres afegits.

Brut Natures: 0-3 grams per litres

Extra Brut: fins a 6 grams de sucre per litre.

Brut: fins a 12 grams

Extra Sec: entre 12 I 17 grams de sucre

Sec: entre 17 I 32 grams

Semi Se: entre 32 I 50 grams

Compartix-ho

Site developed with Drupal