Font de Los Morenos

Esteu aquí

El en paratge de la Font Dels Morenos trobem una font coneguda pel caràcter medicinal de les seues aigües

La font es troba ubicada en la Rambla dels Morenos, junt amb l'aldea Los Duques i el Camp Arcís. Este paratge, ubicat dins del Parc Natural de les Falçs del Cabriol, és molt conegut i apreciat per les gents de la comarca i contornada per la qualitat de les seues aigües.

En 1851 l'hidrólogo D. Joaquín Fernández, en el seu llibre "Investigaciones hidrològiques sobre els brolladors de la ciutat de Requena", destacava la seua composició en bicarbonat i magnesi, sulfats, aluminia i sulfat de ferro, la qual cosa feien a esta aigües purgants, diürètiques, pròpies per a indigestions, infecció d'orina i càlculs renals. Però sobretot eren indicades per a curar la clorosi o pal·lidesa, les úlceres veneres i escorbútiques i les ferides i cremades.

El descobriment de jaciment ibèric de Les Pilillas en 2008, on els ibers produïen el vi fa 2.500 anys, junt amb la troballa en 2009 d'un assentament neandertal que podria tindre una antiguitat de 50.000 anys, han suposat un atractiu turístic renovat d'este paisatge.

La font va ser preparada i canalitzada i continua sent un lloc d'atractiu turístic i medicinal. La font, a la qual s'accedix per mitjà d'unes escales, consta de quatre canelles situats sobre una paret d'obra revestida de pedra. L'aigua aboca en un xicotet pilar i esta passa a una més gran on la gent sol banyar-se. Per un dels laterals d'esta bassa, a través d'una canella, l'aigua aboca a la rambla.

FORMA D'ACCÉS

Des de Requena agafarem la N-322 i a uns 10 km. seguirem una pista sense asfaltar durant 4´5 km fins a arribar a la font. Es poden observar estructures de pedra a un costat i a l'altre del camí una vegada es deixa a l'esquerra la baixada a la Font dels Morenos.

Compartix-ho

Site developed with Drupal