Gastronomia Local

Esteu aquí

La gastronomia de Requena esta vinculada a la seua història, als seus costums i a les seues festes"

Els plats tradicionals de Requena són rics en proteïnes i calories, a més de variats i saborosos. Del seu ampli palmito gastronòmic destaquen els plats de cullera com l'arròs de matança, l'arròs en cassola, les creïlles en caldo, el potatge, el morteruelo i el gaspatxo manxec. L'ajoarriero, el morteruelo, el cachulí i els panellets amb magres i sardines complementen la nostra gastronomia. La nota dolça la posen "el turroncillo", el "pan bendito", els ametlats i els pastissets de moniato o de xocolate.

Però sense cap dubte nostres embotits, acollits a la Indicació Geogràfica Protegida "Embutido de Requena, són un dels pilars fonamentals de la nostra gastronomia. Entre ells destaquen: la llonganissa, el xoriço, la güeña, la sobrassada, el salsitxó, el gos i la botifarra. Dos d'estos productes, el Gos i la Güeña, es troben inscrits en el llistat de productes artesanals de la Unió Europea.

Tots estos productes típics els podem acompanyar amb els nostres famosos i tradicionals vins i caves. Requena compta amb una antiga tradició històrica en l'elaboració de vins, com ho demostra la infinitat de cellers situades en el nostre municipi."

Compartix-ho

Site developed with Drupal