Localització

Esteu aquí

Requena està situada en la zona més occidental de la província de València, on el riu Cabriol la limita per l'oest i pel sud amb uns profunds congosts. Per l'est i pel nord la serra de Juan Navarro i el pic d'El Tejo (1.250 m) la separen de la Serrania del Túria. El riu Magre és un dels accidents que més marquen aquest pla en el qual s'estenen diverses zones de cultiu, principalment els vinyars, en els quals es basa l'economia local.

El terme municipal de Requena és un dels més extensos d'Espanya i té una superfície de 814 km i una altitud mitjana sobre el nivell del mar de 692 m. Actualment té 21.394 habitants (INE 2011) distribuïts entre el nucli urbà i les 25 pedanies.

Geogràficament està situada entre la Meseta Castellana i la Mediterrània, de la qual tan sols la separen 64 km.

Requena és el nucli més important del que es coneix com la València castellana i és la capital administrativa, jurídica, econòmica i de serveis de l'ampli territori que conforma la seua partida judicial.

Requena es troba, per l'autovia A-3, a 64 km de València i a 275 km de Madrid. Per l'N-330 s'arriba a Almansa i a Alacant i l'N-322 ens comunica amb Albacete.

Requena també es comunica mitjançant el ferrocarril de la línia València - Cuenca - Madrid i amb l'AVE Madrid - Comunitat Valenciana.

 

Compartix-ho

Site developed with Drupal