La Rambla de L'Albosa

Esteu aquí

La Rambla Albosa mostra paratges d'especial bellesa, com el Molí Les Rambles, on antigament es molia el cereal amb l'impuls de l'aigua

La Rambla Albosa, situada en la comarca Requena-Utiel, naix en la població de Jaraguas i tributa al Riu Cabriol pel marge esquerre amb una longitud de poc més de 32 quilòmetres. Amb una direcció nordeste/sudeste replega les aigües de barrancs com el de Les Fuentecillas, L'Aladroc o la Rambla Bullana. Al llarg del seu recorregut passa junt amb els nuclis de Jaraguas, Venta del Moro, Casas de Pradas, Els Coixos, Els Isidros, Casas de Penen d'Albosa i Els Sardiners. Desemboca en el Riu Cabriol en les proximitats de l'aldea de Casas de Caballero.

La Rambla Albosa mostra paratges d'especial bellesa, com el Molí Les Rambles, on antigament es molia el cereal amb l'impuls de l'aigua, el paratge del Cuitor, amb impressionants vistes del Turó La Foia i la desembocadura de Penyes Negres, prop del despoblat Dels Sardiners, extraordinari entorn paisatgístic on ressalten les enormes pedres negres despreses, i lloc de trobada en els seus aiguamolls de la seua diversa fauna (porcs senglars, àguiles, mussols, llebres, cabres salvatges, etc.). A més l'acció erosiva de la rambla sobre els terrenys quaternaris ha construït un paisatge protagonitzat per xicotetes hortes.

Compartix-ho

Site developed with Drupal