Vall del Magre

Esteu aquí

En la Vall del Riu Magre podem trobar paratges espectaculars

Per les seues característiques geogràfiques, la Vall del Riu Magre mai va ser una ruta natural homogènia en tota la seua extensió. És heterogeneïtat és el que explica el fet de que, a pesar de ser un riu relativament curt, haja rebut molts noms en temps històrics: Riu Juanes, Magre, Oleana, Alcalá i Rambla Algemesí. El nom de rambla, encara que es referix principalment a la conca baixa, assenyala el seu caràcter torrencial.

El que s'haja identificat a un mateix riu amb diversos noms se deu al fet que el curs mitjà està format per un congost de difícil accés i mai ha sigut un via de comunicació normalment utilitzada, la qual cosa ha fet que la divisió geogràfica en tres nítids trams ho convertisquen, almenys, en sentit figurat, en uns quants rius amb identificacions diferents d'escala local o comarcal. En canvi, tant el curs superior com l'inferior han sigut les rutes naturals de nord a sud des de fa milers d'anys.

Fauna

El Riu Magre, constituïx un valuós reservori de vida per a una important i delicada diversitat ornitica. Podem trobar aus que arriben a nidificar com són l'Ànec Collverd i la Fotja. Hi ha altres aus que es deixen veure en migració com l'Agró Blava o el Martinet, limícolas com la Xerlovita gran i el Xic o inclús el Blauet que s'ha pogut observar en comptades ocasions. Passeriformes nidificantes locals com la Bugadera Blanca i la Cascadeña solen alimentar-se de les seues vores, així com el Titeta Alpí, que només es presenta en la Vall del Riu Magre durant el període hivernal. A més el riu alberga altres espècies com la granota comuna, barbs i el carranc americà.

Flora

Trobem una vegetació característica dels mitjans aquàtics on podem trobar, sobretot enees, juncs i puntualment algun canyís. Com a arbres representatius apareixen els xops, els oms i, encara que menys habituals, podem trobar fleixos de full xicotet. Altres espècies que es representen en els boscos riparios del Riu Magre són els àlbers blancs, els salzes i els anouers. Però a més el paisatge agrícola també domina la Vall del Riu Magre pel que podem trobar cultius de vinyes, ametlers i oliveres.

Compartix-ho

Site developed with Drupal