Casa Museu de la Seda

Esteu aquí

Este museu ens mostra la importància de la seda a Requena des del segle XVII, amb el seu auge en el XVIII i la seua decadència en la segona mitat del XIX

EDIFICI

Es troba situat en un autèntic terraplé musulmà o atzucac del Barri de La Vila, concretament en El Carrer del Castillo. Este museu ens mostra la importància de la seda a Requena des del segle XVII, amb el seu auge en el XVIII i la seua decadència en la segona mitat del XIX.

No se sap l'antiguitat d'esta casa, però en 1740 es va convertir en la Seu del Gremi de Teixidors de Seda. En la seua fatxada encara podem veure el retaule de Sant Jeroni, patró dels comerciants i seders, i el taulellet on es llig: "Casa de l'Art Major de la Seda d'esta ciudad". Al desaparéixer el gremi, a finals del XIX, la casa va passar per diferents particulars fins que va ser comprada pels seus actuals propietaris per a convertir-en la museu.

MUSEU

El museu està decorat amb mobles i elements decoratius del segle XIX i principis del XX però sobretot se centra en la història sedera requenense. El museu es troba dividit en tres plantes. En la primera podem veure la recreació d'una cuina antiga i un xicotet saló on s'exposa una còpia de les Ordenances de la Germandat de l'Art Major de la Seda de Requena que van ser aprovades el 26 de juny de 1725. En la segona planta trobem un xicotet taller de costura i una sala on, entre altres objectes, podem observar armes i monedes de diferents èpoques. En la tercera planta és on s'ha instal·lat el verdader museu amb ferramentes i utensilis propis de l'ofici de la seda. Entre ells trobem un teler, que va pertànyer a l'última fàbrica de sedes, filoses, llançadores, pintes, debanadores i fils. Esta planta es complementa amb un audiovisual que il·lustra la tradicional manufactura de teixits de seda, a la que tants requenenses es van dedicar durant més de dos segles.

Compartix-ho

Site developed with Drupal