Casas de Cuadra

Esteu aquí

Rep el seu nom D. Alonso de la Cuadra, el qual posseïa terres i casa en esta partida cap a 1710

HISTÒRIA

Cases de bloc és dels districtes més petits de Requena. Rep el seu nom de la Canon Alonso de la Cuadra que posseïa terres i una casa en aquest llogaret cap a l'any 1710.

A mitjan segle XIX tenia amb només un centenar de persones. El 1887 el cens era de 19 habitatges i 109 habitants. El 1920 tenia 25 cases i 89 habitants. En la dècada dels seixanta és produït un èxode massiu principalment a Requena. Actualment només viuen contínuament sobre 20 persones.

ACTIVITAT ECONÒMICA

La principal i quasi única activitat econòmica de la població és l'agricultura, principalment el cultiu de la vinya.

ENTORN NATURAL I CULTURAL

Està situat al centre de la plaça situada un om que és motiu d'orgull d'ells habitants d'aquest poble. És una còpia de 8 metres de perímetre i alçada aproximadament quinze amb un vidre gruixut de més de 40 metres de perímetre.

Molt prop està situat al poble de cisternes, actualment no habitat. La seva única activitat és cellers cisternes, elaboració de vins de marca de Lobby Viña. També, els seus propietaris també mantenir un Museu de la venia i la vida Rural, amb més de 5.000 objectes que agrari de vida d'ells segles XIX i XX, a més a més underground de 25 dipòsits que es poden visitar. El Museu pot ser visitada telefònica prèvia consulta (Tel. 96 230 06 07, web www.museosisternas.com).

Compartix-ho

Site developed with Drupal