Casas del Río

Esteu aquí

Si lloc a dubtes el més destacat d'esta pedania és la sénia de fusta construïda originàriament en el segle XVIII

HISTÒRIA

L'origen de Casas del Río, situada al sud del terme municipal de Requena juntament amb el river Cabriel, va tenir lloc al segle XV amb la població morisca. Seva Fundació definitiva va ser l'any 1720 per Antonio i Asensio Arrroyo, una família de Jalance els descendents practicat preses anteriorment i el river i construir pous de reg. El river cases pertanyien al municipi de Cofrents fins l'any 1874.

A més el nucli urbà principal de Casas del Río, és el barri de San Casimiro, conegut simplement com el barri, que es troba a l'altre costat del riu.

L'església parroquial dedicada a Sant Antoni de Pàdua va ser construït el 1893. Els inicis del poble estan representats en un plafó de ceràmica a la façana.

MEDI NATURAL

Aquest llogaret està enclavat en una zona fantàstica recursos naturals. La seva aparició està marcat del riu Cabriel, que porta algunes aigües de gran qualitat i corbes múltiples del paisatge de gran valor. El llit és de terme pocs pobles que són dins el Parc Natural de "Las Hoces del the Cabriel", que també abasta els termes de Villargordo i Venta del Moro, Requena. Ja que és el Parc Natural ha col·laborat posant en diferents recursos, valor natural i cultural que té el poble de Casas del Río, que ha augmentat el nombre de visitants.

Si el dubte, el més destacable d'aquest llogaret és la sínia.  Originalment construït al segle XVIII i restaurada el 2001 amb fusta d'Iroko, té un diàmetre de 9,60 m i 20 emissores de ràdio a cada costat. Seva capacitat d'extracció de 1.500 litres / minut, segons el cabal que porta Cabriel. És la única sínia que es podrà veure en funcionament a la Comunitat Valenciana.

Nivell Excursionista hi ha diferents rutes que transcorren per cases del riu: el GR-238 "Terra de vi", dues rutes del Centre BTT El Valle, una de les rutes aprovades pels Parc Natural de les Hoces del Cabriel "La Ruta verda", d'aquesta ruta puja per la riba esquerra del riu Cabriel seguint un camí paral·lel al mateix canal del riu. Finalment, destacar un petit recorregut circular que transcorre pel riu anomenat "Diàlegs amb l'aigua" amb una distància de km 2,2 aproximadament, en el qual podeu veure tots els recursos associats a la cultura de l'aigua (antic molí, les rodes hidràuliques, etc).

Cal també destacar preservar truita pesca que es pot accedir mitjançant pagament.

Solidaritat es troben Ribera Totem "Puerta de la naturalesa II" de l'escultor Emilio Gallego. Aquest fet de fusta de pi, Hortunas de marbre i acer rovellat i pàtina.

Tots aquests recursos naturals i culturals, ofereixen al visitant l'oportunitat de passar un cap setmana inoblidable, en un dels pobles amb més encant de Requena.

ACTIVITAT ECONÒMICA

L'activitat econòmica es basa principalment en l'agricultura. L'agricultura de secà destaca les vinyes, oliveres i ametllers. D'altra banda, el cultiu de regadiu es redueix a la Rinconada de Muñoz alguns 19 té hort situat entre les cases i el river Cabriel.

Dos quilòmetres des de Casas del Río esta el complexes educatiu "Campus Moragete" amb cursos d'idiomes i  activitats d'aventura.

FESTES

Les festes se celebren de el 1 al 15 d'agost en honor a la Verge de l'Assumpció. 15 d'agost és la processó del pa beneït i una de les seves tradicions és que després de la Missa, en que el pa és beneït procedeix a la subhasta.

Més informació a la web: www.casasdelrio.es

Compartix-ho

Site developed with Drupal