Los Cojos

Esteu aquí

Un dels seus majors atractius és el paratge conegut com El Saltador ubicat junt amb la Rambla Albosa

HISTÒRIA

Los Cojos, menys de 2 km de Los Isidros. Té uns 130 habitants censats, però s'assemblarà el visitant que arriba per primera vegada que és molt més gran que reflecteix aquest número. De fet, té unes 140 cases, la major part plenament disposats i en perfecte ús. Molts estan ocupats durant els caps de setmana i durant les vacances.

ACTIVITAT ECONÒMICA

L'agricultura és la principal ocupació dels habitants d Los Cojos. La majoria dels cultivadors pertanyen a la Cooperativa de la Albosa que serveixen també a Los Isidros i Albosa Penen.

ENTORN NATURAL I CULTURAL

L'entorn natural està marcat per la Rambla Albosa que al seu pas pel Los Cojos, té entre 30 i 40 metres de profunditat. La rambla té aigua tot l'any des del lloc que es coneix com la Saltadero, gairebé dos quilòmetres per la rambla. Hi ha dos tollos i diverses fonts, com ara el molí i teula.

INFRAESTRUCTURA I SERVEIS

Los Cojos comptne amb l'oficina del metge on serví cada dimecres i un centre de convivència que disposa de bar, terrassa i zona lúdica infantil.

Una mica més d'un quilòmetre està situada la comunitat terapèutica Los Vientos, que se serveix a les persones drogodependents. Aquest va ser un dels primers obert a tota Espanya, en els anys 80. Depèn dels provincials Diputació de València i el Departament de Benestar Social.

FESTIVALS I ENTORN NATURAL

La festa és l'entorn de la Candelaria, que és el Sant patró, a principis de febrer. A l'estiu també tendeixen a fer festes, sempre que hi hagi qualsevol grup de persones que ofereixen per organitzar-los.

Compartix-ho

Site developed with Drupal