Hortunas

Esteu aquí

En el seu entorn trobem diferents camins i rutes que ens permeten disfrutar d'agradables paisatges

HISTÒRIA

A l'extrem oriental del terme de Requena, a la zona adjacent a municipis de Yátova i Bunyol, extensa està situat a la vall i el poble de Hortunas. Encara que s'han trobat abundants restes arqueològiques que demostren l'assentament en l'època ibèrica i romana, les primeres notícies d'Hortunas corresponen a 15 i XVI moment en el qual la família s'assenta en aquest lloc diumenge.

ACTIVITAT ECONÒMICA

Hi ha una cooperativa, el vi de Sant Isidre Llaurador, recollida de vi a la zona.

Medi ambient Natural a prop de Hortunas i al costat el river Magro, són els llocs de Canaleja i Coto Ferrer, aquest últim també conegut com la casa de la Guàrdia. Aquests llocs són molt freqüentat per la requenenses, especialment en temps de Pasqua, perquè tenen font, paellleros i fins i tot un petit refugi.

També, en les rutes i camins diferents poden gaudir dels paisatges formades per pollancres, salzes, pollancres, pins i alzines. I fins i tot la river es pot veure algun ànec o garza.

INFRAESTRUCTURA I SERVEIS

Hortunas ofereix Centre Social i un petit parc infantil amb gronxadors i font. Hi ha cap comerç tot i que normalment pas Baker dues vegades a la setmana i a l'estiu fa cada dia. També s'aborden fruita bols i pescadors.

FESTES

En el capítol dels festivals, Hortunas té dos patrons: Sant Julià, que té lloc el 28 de gener, i Sant Isidre, 15 de maig. També va celebrar el Festival al voltant de 15 d'agost.

Compartix-ho

Site developed with Drupal