Los Isidros

Esteu aquí

Situada en la N- 332 que unix Requena amb Albacete, és una de les pedanies més dinàmiques del terme gràcies als seus més de 500 habitants

HISTÒRIA

Segons l'historiador Juan Piqueras en la seva geografia de Requena-utiel, l'origen del poble és incerta, encara que a mitjans del segle XVIII hi havia algunes famílies alternant establit en el lloc de treball la terra amb el bestiar i l'explotació industrial.

ACTIVITAT ECONÒMICA

La principal activitat econòmica gira al voltant de la cooperativa agrícola Albosa fundada l'any 1958. Amb una capacitat de uns 11 milions de quilos de raïm vi concentra la muette, coix i Albosa Penen collites. Elaboració, Madroñera les vinyes i els Cellers José Vicente Pardo hi ha dos altres companyies.

També cal destacar és la cooperativa de consum i pa "Per a fer pa La Albosa" prestació de serveis al poble sencer i pobles veïns.

ENTORN NATURAL I CULTURAL

L'entorn natural, és especialment atractiu ja que gran part del terme de la muette està inclòs en el Parc Natural de les Hoces del Cabriel. La Rambla Albosa Mostra racons de bellesa especial com és el molí de les Rambles, on antigament es moldre els cereals amb l'impuls de l'aigua, el lloc de l'olla, amb una vista impressionant sobre la muntanya o la Foia i la boca d'ells alimentadors, medi extraordinari paisatge on destacar-los grans pedres negres separades i lloc de trobar als seus aiguamolls d'ella més diferent fauna (porc senglar) (, àguiles, mussols, llebres, cabres, etc.)

INFRAESTRUCTURA I SERVEIS

El poble té un Centre Cultural complet, amb piscina de l'acció Olímpic, parc, piscina, jardins, ball i jocs i sala de reunions. Hi ha diverses botigues i una gasolinera.

FESTES

La muette celebra festes en honor a Sant Antoni Abat, el 17 de gener amb la seva gran foc tradicional i la "caputxa". La campana és un pi que elegir cinquè i plantat en el centre del foc, fins cau cremats pel foc.

També celebrar les festes dedicada a la Virgen del Carmen, el 16 de juliol, amb Missa, processó i ball. A San Isidro es realitza, en honor al Sant, una peregrinació a la roda de Enmedio.

Compartix-ho

Site developed with Drupal