Museu de Fotografia-FOCAM

Esteu aquí

En este museu es compte la història de la fotografia des de la seua invenció a França en 1839 fins a l'arribada de l'era digital poc abans de l'entrada en el nostre segle

Es troba localitzat en el barri de la Vila en una antiga i humil casa de planta xicoteta i cinc altures. S'han adaptats els espais expositius a les característiques de la casa i en ella es compte la història de la fotografia des de la seua invenció a França en 1839 fins a l'arribada de l'era digital poc abans de l'entrada en el nostre segle. El museu està dividit en diferents sales:

SALA A

Es presenten algunes de les primeres fotografies, daguerreotips i ambrotipos que té l'arxiu del museu. En un altre apartat hi ha algunes fotografies amb albúmina del segle dènou amb els seus distints formats i altres fotografies sense plata. També trobem la fotografíaa estereoscòpica amb diverses càmeres i visors d'època. Un altre apartat és el suport fotogràfic, la primera fotografia no professional inventada per Kodak, la primera càmera polaroid...

SALA B

En esta sala es classifiquen els distints negatius segons la seua base o format o segons el seu negatiu, de placa, de rollo... fins a la mítica Leica i el seu negatiu de pas universal que va donar peu a una revolució en la fabricació de cámeres. Davant de la sala hi ha distintes ampliadores, elements imprescindibles del quart fosc, junt amb tot el que és necessari per a un revelat.

SALA C

Ací destaquen les llanternes màgiques precursores de la transparències i diapositives, les cámeres de manxa de gran format, en els seus distints models i les cámeres de format mitjà. En esta sala trobem fotografies en color amb algunes de les imatges de l'arxiu del museu, destaca l'autochrome per la seua qualitat i estima entre els aficionats. Junt amb ella les fotografies il·luminades i altres tipus de fotografia kodachrome, agfachrome, que van ser apareixent en els successius anys.

SALA D

Destaquen les innumerables cámeres que van ser fabricandes a partir de la cámera de pas universal o negatiu de 35 Mm. Des de les primeres cámeres dominades pel mercat alemany i la seua robusta consistència fins a l'automatisme japonés. Junt amb elles hi ha un apartat molt interessant de la indústria espanyola que va tindre la seua representació davant de la dificultat econòmica a Espanya. Un altre apartat està representat per les cámeres Polaroid, Kodak o Agfa.

SALA E

S'aprofita els espais que concorren en l'escala i zones comunes per a anar presentant en tres períodes per any distintes exposicions de fotografies de l'arxiu del museu i d'algun fotògraf valencià, de manera que amb els anys puga anar presentant-se les distintes col·leccions de l'arxiu.

PREU

Entrada gratuïta

Compartix-ho

Site developed with Drupal