Museu Municipal

Esteu aquí

Este museu, ubicat en l'antic Convent del Carme, ens mostres col·leccions permanents d'etnologia, arqueologia i ciències naturals

EDIFICI

El Museu Municipal de Requena es troba ubicat en l'antic Real Convent del Carme. La fundació d'este convent a finals del segle XIII, es va deure a l'Infant Alfonso de la Porca, nét d'Alfons X El Savi de Castella i del Sant rei Lluís IX de França, sent el més antic de l'Orde Carmelitana en tota Castella. En el es va entronitzar com a patrona de la ciutat a Santa Maria del Carme de la Soterrada, xicoteta imatge trobada pel rei francés en la Muntanya Carmelo.

L'exclaustració definitiva es va produir en 1836 i en 1842 es concedix a l'Ajuntament l'ús de l'edifici conventual, mentres que l'església va continuar oberta al culte com a ajuda de la parròquia de Sant Nicolau. Part del convent va ser preparat com a Casa Consistorial i en les seues dependències va estar allotjat el Jutjat del Partit, l'Arxiu Municipal, la Biblioteca Públicament i actualment el Museu Municipal

MUSEU

El Museu Municipal de Requena es va fundar en 1968 després de l'acord plenari de la Corporació Municipal pel qual es va sol·licitar de la Direcció General de Belles Arts la creació del "Museo Històric Artístic de Requena i el seu Comarca" i la seua posterior autorització per Orde Ministerial el 20 de juny. En un principi es va instal·lar en la Torre de l'Homenatge i en 1975 es va traslladar a les actuals dependències del Convent del Carme. A partir de 1977 comencen les tasques de catalogació dels seus fons amb l'aparició del "Catálogo-Guía del Museu Arqueològic de Requena". En la dècada dels 80 es multipliquen les seccions apareixent la d'etnologia, diplomàtica i documentació, ciències naturals i pintura.

És a partir de 1988 quan es reprén la tasca de catalogació, activitat que s'emmarca dins d'un procés de reestructuracions: organitzativa, de funcionament, d'abast i àmbit, d'objectius, de mitjans i d'espai.

Des de 1995, una vegada concloses les obres de remodelació de l'edifici, comencen les tasques de reinstal·lació de les sales d'exhibició, obrint-se actualment al públic les col·leccions permanents d'etnologia i arqueologia.

EXPOSICIONS PERMANENTS

Etnologia

La Indumentària Tradicional en el Camp de Requena-Utiel. 1789-1914
De la Vivenda i el Domèstic
Embotir a Requena. 20 anys de Mostra i més de 500 de tradició

Arqueologia

Vida quotidiana i Món Funerari Romà en la comarca
La Cultura Ibèrica en la comarca Requena-Utiel
El Tresor de la família Ferrer de Plegamans

Ciències Naturals

Els Ecosistemes de la Comarca
Geologia Comarcal

Compartix-ho

Site developed with Drupal