Museu de Sisternas

Esteu aquí

A través de les diferents estades d'este caseriu del S. XIX coneixerem a fons el món del vi i la vida rural"

HISTÒRIA

El Caseriu de Sisternas, ubicat junt amb l'aldea de Casas de Cuadra, va ser fundat per la família Dels Cabilderos a finals del segle XIX. És com un poble en què encara es mantenen unes quantes cases, així com l'antic celler. En 1902, Candido "El Cabildero, va transformar tota una finca de 200 ha de safrà en raïm de vinificació, plantant ja amb els primers "pies americanos" antifil·loxera i amb la nostra varietat autòctona: la bobal. En 1930 el celler tènia una capacitat de 600.000 kg. de raïm. Anys més tard Miguel García, Cabildero de III generació, ajudat per la seua família, va convertir el Caseriu de Sisternas en un dels millors i més complets museus etnogràfics de la Comunitat Valenciana.

MUSEU

Caseriu de Sisternas recrea, a través de més de 5.000 objectes, tota la vida dels nostres avantpassats: el vi, el treball, els costums, les festes, etc. Compta amb diferents exposicions: la casa principal decorada amb antics records de la família, la col·lecció de motos, tractors i bicicletes, l'antic celler on es conserven els utensilis per a l'elaboració i conservació de vins i un menjador on al finalitzar la visita es realitza una degustació de vins així com un xarrada sobre les distintes elaboracions de vins i la particularitat de la D.O. Utiel-Requena.

A més en la visita també es poden veure els corrals, les quadres, el forn, la sala destinada a la matança del porc i els antics depòsits per a guardar el vi.

PREU

4 € per persona.

Compartix-ho

Site developed with Drupal