Penen de Albosa

Esteu aquí

Penén de Albosa és una de les poques aldees de Requena a les que s'ha d'anar a propòsit, ja que no es troba de pas de camí a cap lloc

HISTÒRIA

Juan Piqueras situa l'origen d'aquesta població al segle XVIII. Seus inicis anar juntament amb una masia una indústria seda ric de Requena, Theodulos Penen, construït en el lloc. La segona part del nom del poble prové de la Rambla Albosa, que porta l'aigua a la població.

El 1840 només tenia una trentena d'habitants que es van multiplicant fins a arribar a un màxim de 145 a l'any 1950. L'emigració reduir aquesta xifra a una tercera part en vint anys. Actualment hi ha unes 60 cases.

ACTIVITAT ECONÒMICA

La riquesa agrícola de Penen ve, com en gairebé tots els de Requena, de les vinyes tot i que també ha trobat camps d'ametllers i oliveres. Aquests últims amb una producció més gran que l'habitual a la regió a causa d'unes temperatures una mica més suau a l'hivern. La majoria dels agricultors són socis de la cooperativa de la muette, on són la seva collita.

ENTORN NATURAL

Penen de Abosa es troba dins el Parc Natural de les Hoces del Cabriel. En els paisatges rics, coberts majoritàriament per boscos de pi, pot fer excursions tant a peu com en bicicleta.

Mereix una visita el poble deshabitat dels alimentadors, en que només estan en peus algunes cases d'obra, al peu d'un turó que es coneix com el turó del castell. Hi ha moltes fonts que es poden visitar, com barrets o Villahermosa. Més avall Penen, la Rambla Albosa formen alguns toyos que es coneix com la Saltadero, encara que en temps de sequera tenen poca aigua. També hi ha un lloc per banyar-se en Las Salinas, ja prop de la muette.

FESTES

Penen de Albosa celebra les festes més importants a la Virgen de la Asunción, el 15 d'agost. Els darrers anys aquestes festes és vist animada per la formació d'una comparsa de un vint membres, és a dir han constituït en fila de moros, alguna cosa gens habitual en la regió.

Compartix-ho

Site developed with Drupal