Pic del Tejo

Esteu aquí

Es tracta d'un conjunt de muntanyes arredonits, sense incidents geogràfics significatius, que s'estenen en els termes de Requena, Setaigües i Chera

La Sierra del Tejo, és una serra anticlinal de relleu jurassicocretaci amb una cima de 1250 metres, la tercera més alta de la comarca, després del Pic del Negrete a Utiel (1310 metres) i el Picarcho a Sinarcas-Tuéjar- Talayuelas (1301 metres). Es tracta d'un conjunt de muntanyes arredonits sense incidents geogràfics significatius que s'estenen en els termes de Requena, Setaigües i Chera.

De fàcil accés per la seua banda meridional, per la resta el pic està rodejat de forts atalusses. La panoràmica que ens oferix és resplendida ja que podem observar alguns llocs com Requena, Utiel, Chera, El Pic Cinc Pins, el Pic Ropé, el Pic Santa Maria i el Pantà del Buseo.

Este magnífic paratge presenta una flora molt peculiar. Destaca la presència d'alguns peus de Teix (Taxus Bacatta), que li dóna nom a la serra, ginebre comú, carrasques, pins, acirón i sotabosc mediterrani. En el moment que la fauna trobem presència de diverses aus com el roquer roig, la busquereta tomillera i l'escrivà hortolà. Per la seua condició geològica, abunda un fòssil característic conegut amb el nom de Requienia Londs.

Compartix-ho

Site developed with Drupal