La Portera

Esteu aquí

Rodejada de boscos i muntanyes oferix multitud de possibilitats per a passejar, anar amb bicicleta o fer senderisme

HISTÒRIA

La Portera, segons Adelo Cárcel, en la seva obra “El Poble de Hortunas, deu el seu nom a una antiga casa del segle XVII, que era propietat d'una religiósa del Convent de Sant Josep de Requena, a que és el coneixia amb el nom de "La Portera". La finca seria coneguda des de llavors com el treball de les monges.

El primitiu nucli del poble es troba a la part superior del turó on s'alça la petita construcció que servia antany com una capella. El 1870, només hi havia 20 cases dividits entre el carrer església i la plaça de San José i la carretera de Requena a Cofrentes, que cedirà a aquest últim la seva primacia com a punt d'atracció de nous habitatges que se substitueix a l'inici d'aquest segle per la carretera.

ACTIVITAT ECONÒMICA

La principal activitat econòmica del porter és viticultura. La majoria de la producció és canalitzat a través de la Cooperativa Valenciana agrícola La Unió que està equipat amb l'evolució tècnica més moderna. A més hi ha altres empreses d'elaboració com: cova cellers, celler lladre llunes i vins i sabors orgànics. També hi ha algunes granges de porcs i aviram.

MEDI NATURAL

Envoltada de boscos i muntanyes que ofereix multitud de possibilitats per caminar, anar Ciclisme, senderisme o un berenar a l'aire lliure. Destaca la seva paisatges poblades per vinyes i emblemàtics i rodalies per fer petites excursions com Hortolà i la font de la Carrasca, a mig camí entre el porter i la Pedrones.

INFRAESTRUCTURA I SERVEIS

El porter té una piscina pública, camp de futbol i pista de tennis.

Els nostres visitants poden gaudir d'una estada tranquil·la a la Casa Rural El arç (C / Major, 10), així com degustar els millors plats de la nostra gastronomia en el restaurant La paella (C / Amador Reynes).

FESTES

Les festes es celebren en honor dels seus dos patrons, Sant Josep i la mare de Déu de l'Assumpció. La celebració de Sant Josep comença la nit, amb un sopar al voltant d'una foguera on ells porterenses podreu gaudir de l'embotit de la terra i els vins de la cooperativa. L'endemà és el moment per honrar el patró San José en una missa, seguit per processó i distribució del pa beneït.

Nostra Senyora de l'Asunción a formar part de la vida del porter quan la finca veïna de El xurros donat la imatge a la parròquia. Des d'aleshores el porter ha commemorat cada agost 15 aquesta festa amb Missa, processó amb el pa beneït i ofrena de flors i fruits a la verge.

La Portera, també continua la tradició de les fogueres de Sant Antoni a la vigília de la festa del Sant se celebra el 17 de gener. Situa la foguera a la plaça de San José i veïns s'encarreguen de muntar aportant la seva pròpia llenya i li va posar el foc més tard.

Compartix-ho

Site developed with Drupal