Los Ruices

Esteu aquí

Los Ruices és una de les pedanies més allunyades de Requena, ja en el límit amb el terme municipal de Venta del Moro

HISTÒRIA

Los Ruices és dels barris més remots de Requena, ja en el límit amb el terme municipal de venda de l'erm. Aquest poble està situat a Venta del Moro (a 10km) gairebé punt equidistant, Utiel (14 km) i Requena, 18 quilòmetres.

El nom de Los Ruices prové de Ruiz Ramirez família propietària d'una herència sota aquest epígraf de 1765. Juan Piqueras, en la seva geografia llibre de Requena-Utiel, definit com "formada per diversos blocs irregulars de casa i corrals sense haver aconseguit només als carrers real de forma".

La capella vella de Los Ruices es desenvolupa en parròquia el 1965. Més tard, en 1982 es va a construir l´actual.

ACTIVITAT ECONÒMICA

L'activitat principal i gairebé únic és la viticultura amb més de 1.400 hectàrees. La cooperativa de viticultors de Los Ruices i la cooperativa Nrta. Sra. del Milagro són responsables de la seva elaboració.

MEDI NATURAL

Podem destacar diferents paisatges, incloent-hi un arbre massa intens ple de pins i matolls on podem trobar diverses espècies com conills i llebres, guineus, senglars, perdius, rata àguiles, mussols i exemplars. Els llocs de major importància de la zona són el turó de la roda i la mina o Pererrechin. També destaquen tres Rambles, el Los Calabachos, La Esteruela i el de Los Ruices.

Als voltants de la ciutat hi ha petits pobles, gairebé tot abandonat o semi-enderrocada com: El Molino del Risco, La Casa Sancho, la violant, el Canadà de la Peladilla, La caixa Carrascal i la Cornudilla. En aquest últim lloc hi ha una petita zona d'esbarjo.

INFRAESTRUCTURA I SERVEIS

El poble de Los Ruices disposa de consultori  mèdic, assistit  tres vegades per setmana, bar, Centre Social, botiga de comestibles i piscina amb gespa i zona boscosa.

FESTES

Les festes en honor al seu Sant patró Nrta. Sra. del miracle es celebra el primer diumenge de maig. Durant aquest dia té lloc la processó, el menjar de Germandat, els concursos, la Xauxa, els parcs infantil i la dansa.

Compartix-ho

Site developed with Drupal