San Antonio

Esteu aquí

L'origen històric de Sant Antoni és molt antic i ja consta com a entitat estable de població a mitjan segle XV, com ho prova la construcció de la seua ermita l'any 1444 davall l'advocació de Sant Antoni

HISTÒRIA

Segons el geògraf Juan Piqueras (Geografía de Requena-Utiel) l'origen històric de Sant Antoni és molt antiga i ja consta com a estable d'entitat de població a mitjan segle XV. Seu posterior creixement urbà va venir donat per l'antiga carretera d'ells Cabrillas (N-III) i per la mateixa línia del ferrocarril, que des de finals del segle 19 va portar la construcció d'una sèrie de carrers nous (València, major, plana, etc.). Posteriorment, en el seu creixement, absorbit la Vila antiga de Turquia situada a l'oest de la població. Sant Antoni, amb 2.000 habitants, és actualment el  tercer nucli de población.

ACTIVITAT ECONÒMICA

El sector vinícola té especial importància en aquest poble. La cooperativa de viticultors El Progreso, amb una producció anual de 12 milions de quilos de raïm, és un dels més importants a la regió. San Antonio també té tres grans empreses d'elaboració: reserves i Requenenses criança, Dominio de la Vega i Chozas Carrascal.

A part de la cooperativa de San Antonio té amb una de les empreses més importants de la comarca, l'embotellament d'aigua mineral San Benedetto. També hi ha un molí important dedicada a la producció d'oli d'oliva "Oli d'Oli".

Sector econòmic de Sant Antoni es completa amb tallers, fàbriques de mobles, diverses botigues, supermercats, etc.

ENTORN NATURAL I CULTURAL

Els llocs més bonics són, sens dubte, en les estribacions de la Serra de Juan Navarro, on encara es pot trobar boscos de pins i alguna zona d'alzines, així com també perdius, llebres, conills, senglars, etc. D'altra banda Sant Antoni té un soterrani ric en aqüífers, com així ho demostren les nombroses fonts que es troba en el seu entorn: la font del Mono, font de la Jedrea, origen de Santa Catalina, San Benedetto, etc.

Teatre Garcia Berlanga

La construcció d'aquest inici de teatre el 1914, sota la direcció de l´arquitecté D. Emilio Ferrer i es va inaugurar el 13 de juny de 1915. El teatre està dedicada a D. Fidel García Berlanga, política regional que presidio la Diputació provincial de València. Rehabilitació feta el 2007 ha suposat un fort impuls a la vida cultural de Sant Antoni. En la és previst concerts, cinema, conferències, obres de teatre, etc.

Església de Sant Antoni

Els orígens de l'església es remunten al 1444 quan es va construir la primera capella dedicada a Sant Antoni. Això, després han estat objecte de diverses reformes i ampliacions al llarg de la història, va ser enderrocat, cap a 1960 i substituïda per un gran Temple d'arquitectura moderna, encara que conserva el campanar de Torre de l'església anterior.

San Antonio té amb diversos edificis del patrimoni d'importància com són: la casa de la Concepció, la Parrales i la Casa Aquilina.

En el capítol sobre associacions hi ha que destacar la Sociedad Musical La harmònica a Sant Antoni, amb un grup de més de 100 músics i alumnes. També la Associació de mestresses Tyrius i l'Associació Socio - Cultural El Olmo.

INFRAESTRUCTURA I SERVEIS

San Antonio té tots els serveis necessaris pel resident i el visitant. Trets de Farmàcia, despatx mèdic, escola, Banc, parc infantil, etc. El Club esportiu i Musical acull al seu campus una zona d'oci, dos piscines, Esquaix, barra, etc. També al costat de San Antonio està situat a l'estació AVE de Requena-Utiel.

FESTES

Las festes més importants, són el mes de juny, en honor a Sant Antoni de Pàdua. Es celebren durant cinc dies, amb festes populars, desfilades, etc., sent el més important dia 13, la gran festa. També té la seva importància com la foguera de la nit de la vigília de Sant Antoni Abat (17 de gener), fent una gran foguera, que s'encén el veí més vell, i un sopar tradicional per a tots els residents.

Compartix-ho

Site developed with Drupal