San Juan

Esteu aquí

Els primeres referències sobre este nucli es troben en documents de l'Edat Mitjana, i sempre estan relacionades amb la Sendera Real que connectava la Manxa amb València

HISTÒRIA

El llogaret de San Juan és dels més antics del terme municipal de Requena. Encara que les primeres referències a aquest nucli es troba en els documents de l'edat mitjana i sempre estan relacionades amb el camí Reial que unia la taca amb València, en els edificis del segle XVIII que envolten la masia original encara eren massa dispersos per formar una població real.

El 1887, el poble tenia amb 319 habitants, que es converteix en 513 el 1950. Partir d'aquell moment les dades de població baixa fortament per arribar a ells 95 habitants actuals.

La sortida de Sant Joan inclouen el districte despoblades de la Tunos, El Molino de los Frailes i la Casa del Conde. Encara resten habitades al llogaret de Calderón, el domini de casa són

ACTIVITAT ECONÒMICA

Com en tots els pobles de la Vega de la Río Magro, la seva economia es basa en la viticultura. La cooperatives viticultors Joan Baptista és responsable de la preparació i emmagatzematge dels vins produïts en aquesta població.

ENTORN NATURAL I CULTURAL

Situat a San Juan, al costat del pont romà, el tòtem treballar "Rosa al vent" de l'escultor Emilio Gallego. Aquesta escultura es va fer el 1998 amb motiu de les II Jornades "salvar el river Magro" promogut pel grup d'activitats ambientals (rebel).

L'església actual, construïda en la dècada de 1970, té el seu origen en una primitiva capella construïda el 1667 pel terratinent Juan Ramírez. Més tarda el 1798, descendent de Ramírez reconstruït la petita ermita per conèixer la població creixement que va patir Sant Joan entre els segles  XVII i XVIII.

FESTES

Les festes patronales en honor a San Juan, a fi de juny. Introdueixi els seus actes inclouen el sobre de la foguera, on és pot gust carns i vins i la dansa.

Compartix-ho

Site developed with Drupal