Torre del Homenatge

Esteu aquí

Actualment alberga un Centre d'Interpretació que ens permet conéixer la història de Requena des dels seus orígens fins a l'actualitat

EDIFICI

Va ser construïda en el segle X i reconstruïda totalment en carreu en el segle XV en l'època dels Reis Catòlics. Pareix que es va construir com el primer element d'un projecte de reforma que havia d'afectar tot el castell, però no va ser completat ja que després de la unió dinàstica dels reis de Castella i Aragó, i la consegüent perduda del caràcter fronterer de Requena, no ho van fer necessari.

La Torre de l'Homenatge, de forma quadrangular, té una altura de 23´5 metres i 16´5 metres de costat. Està estructurada en tres plantes, amb un total de 286 m2 distribuïts en tres plantes. La part superior, més il·luminada, degué utilitzar-se com a sala noble o estada principal. Des de totes elles es podia traure aigua del pou situat en el subsòl de la torre.

L'exterior de la torre és massís i com a element decoratiu destaca un cordó trenat amb llaçada en els cantons. Els merlets que coronen la torre van ser construïdes en la dècada

VISITA

Actualment la Torre de l'Homenatge alberga un Centre d'Interpretació que ens permet conéixer la història de la ciutat des dels seus orígens fins a l'actualitat. Es troba dividit en quatre plantes. En la planta inferior, denominada "Orígenes", un muntatge audiovisual ensenya una síntesi de la història de Requena i la seua comarca. La segona planta denominada "Villa Medieval" ens permet conéixer, per mitjà d'una pantalla tàctil, l'urbanisme medieval de la Vila i les tècniques de fortificació utilitzades per a la construcció de les muralles. En la tercera planta, denomina "Asedio", un audiovisual ens permet conéixer l'atac que va patir Requena a principis del segle XVIII durant la Guerra de Successió. Finalment en la part superior o terrassa, a més de poder veure una magnifica vista de Requena, podem conéixer per mitjà d'uns panells els antics camins d'entrada i eixida de la ciutat, així com un llibre que ens acosta a la Llegenda del Fanta Fantasma de La Vila.

La visita permet també contemplar el passeig o camí de ronda, les torres defensives i el pati d'armes.

PREU

Entrada Normal: 2 €- Entrada Reduïda: 1´50 €

Compartix-ho

Site developed with Drupal