Túnels

Esteu aquí

Els túnels, que recorren la roca tobacea del Barri de La Vila, van ser excavats durant el gran assetjament austracista que va tindre lloc a Requena amb motiu de la Guerra de Successió

HISTÒRIA

Els túnels, que recorren la roca tobacea del Barri de La Vila, van ser excavats durant el gran assetjament austracista que va tindre lloc a Requena des del 13 de juny fins a l'1 de juliol de 1706 amb motiu de la Guerra de Successió a la corona espanyola.

El 30 de juny d'este mateix any, els requenenses van comprovar que les tropes austracistas havia minat la principal torre del castell amb tres ramals i estaven col·locant pólvora en el seu interior amb la intenció d'acabar amb la defensa borbònica. Requena, davant d'esta situació i davant del seu impossible defensa va decidir capitular evitant així que els austracistas aconseguiren el seu objectiu.

A partir d'eixe moment, i en els seus més de 300 anys d'història, els túnels han sigut usats per a diversos fins com així ho demostren les cisternes existents i la connexió entre, diverses d'elles, com a via de comunicació subterrània. Durant la Guerra Civil van ser preparats com a refugi antiaeri, encara que davant de l'absència de bombardejos, no van arribar a ser utilitzats. En 1969 l'ajuntament va arrendar part d'estos túnels a un particular per a ser utilitzats com champiñonera, sent este el seu últim ús conegut. Actualment, i després de les obres de consolidació i condicionament, estos túnels s'han convertit en un més dels nostres atractius turístics.

PREU

Entrada Normal: 2 €  Entrada Reduïda: 1´50 €

*Adaptat per a persones amb mobilitat reduïda

Compartix-ho

Site developed with Drupal